vad händer om u ansluta startkablar fel

att du gör det i omvänd ordning. Ett bilbatteri är en förbrukningsvara och slits successivt, vilket märks främst när det börjar bli kallt. De vanligaste felen oavsett bilmärke är listade nedan. Byt ut eventuella skadade kablar och/eller anslutningar. Om ditt batteri är mycket mindre än det andra batteriet ska du inte ge starthjälp, men det fungerar bra åt andra hållet. Koppla in andra änden på den svarta startkabeln till en jordpunkt i bilen som tar emot starthjälp. Erik Söderholm, skribent, visa fler artiklar av Erik Söderholm.

Experten: Så ger du starthjälp med startkablar - Tips och Råd - Allt
Startmotor info - X-Partsvad händer om u ansluta startkablar fel

Bli ett proffs med startkablarna och slipp gnistor som kan orsaka e xplosion.
En del moderna bilar har en särskild, utmärkt karossdel som.
Anslut extern jordförbindelse med hjälp av en startkabel som kopplas mellan.

Om bilen eller båten ska lämnas oanvänd i många månader ska kablarna kopplas loss från batteriet, annars drar eventuell viloström, till exempel en klocka, ur batteriet. Blir det varmt är det ett problem med kabel, kabelsko eller pressningen. Mät batteriets polspänning vid belastning. En del moderna bilar har en särskild, utmärkt karossdel som minuspolen och där ska startkabeln sättas fast. Kontrollera regelbundet elektrolytnivån och fyll vid behov på ackuvatten till cirka 15 mm över plattorna (gäller naturligtvis inte ett slutet bilbatteri, de behöver inte påfyllning). Koppla den andra startkabeln från minuspolen på batteriet i den andra bilen till en karossdel på din bil. Om inte motorn startar omgående, låt dating någon med mild tourettes ditt bilbatteri hämta sig några sekunder innan du försöker på nytt. Var noga med att hålla isär startkablarnas gripklor så att de inte av misstag stöter emot varandra. Långtidsförvara ditt batteri på ett svalt och torrt ställe. Kontrollera att spänning.7V finns på anslutning 50 (kabeln från startnycken) vid startmotorn. Ersätt eller montera en extra kabel även här om problemet försvinner när startkabeln är ansluten. Starta den andra bilens motor.

För låg (under.0V) räcker inte strömmen till solenoiden och det händer ingenting. Vanliga fel är pressningen vid kabelskon samt kabelgenomföringen vid. You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this.